Logo gemeentenieuwsonline.nl
Willemijn op weg naar een try. (foto: Joyce Huis)
Willemijn op weg naar een try. (foto: Joyce Huis) (Foto: Joyce Huis)

Help Willemijn haar droom waar te maken!

ZEVENAAR - "Mijn naam is Willemijn ter Avest, ik ben 20 jaar oud, kom uit Zevenaar maar wonend in Amsterdam. Vier jaar geleden begon mijn rugbyavontuur, van atletiek ben ik overgestapt naar het rugby."

"In een korte periode heb ik me zelf zodanig kunnen ontwikkelen dat ik voor het Nederlands team mocht uitkomen voor zowel de 7s als 15s rugby. (Sevens is een rugbyvariant van 7 tegen 7 spelers). Ik heb al zoveel vette toernooien mogen meemaken met het Nederlands team. Spelen tegen grootmachten als Nieuw Zeeland in Canada, in Hong Kong tegen China maar ook voor bijna 10.000 man in Amsterdam. Op het Amsterdam Sevens toernooi, voor rugbyers het toernooi van het jaar, tegen Ierland ben ik uitgeroepen als beste speelster van het toernooi.

Helaas ziet NOC NSF en rugby Nederland voor nu geen vooruitgang in het rugby voor vrouwen en heeft daarom besloten om het programma van de Sevens te stoppen. Gelukkig is het wel zo dat ik naar Australië kan om me daar te ontwikkelen tot nog een betere rugbyspeelster. Ik kan trainen bij University of New England in Australië.

Ik kan in Australië trainen en toernooien te spelen op zeer hoog niveau. Dit is de ultieme kans om mezelf te kunnen ontwikkelen als rugbyspeler waardoor mijn spel in het Nederlands rugbyteam beter wordt en het team gaat helpen ver te komen tijdens het EK.

Het is altijd een droom van mij geweest om in Australië, een land waar rugby een populaire sport is, te mogen trainen en spelen. Natuurlijk blijf ik voor het Nederlands team uitkomen. Steun mij om mijn droom waar te maken! Via http://bit.ly/helpwillemijn."

Meer berichten