Zomerschool in de Liemers van start

ZEVENAAR - Kunstwerk! de Bibliotheek organiseert tijdens de zomervakantie weer een Zomerschool voor de basisschoolleerlingen. Tijdens de Zomerschool gaan kinderen op een actieve en creatieve manier bezig met taal, zodat het leerniveau tijdens de zes weken zomervakantie niet achteruitgaat.

Met een grotere woordenschat en meer vertrouwen zitten de kinderen in september weer in de 'normale' schoolbanken. De Zomerschool is een initiatief van de gemeente Zevenaar en Westervoort in samenwerking met Kunstwerk! de Bibliotheek (Taalhuis Zevenaar). Voor de Zomerschool voor volwassenen is er een samenwerking met de gemeente Duiven. De deelname is gratis.

Het centrale thema voor Zomerschool 2019 is ridders en kastelen. Met activiteiten als een kastelenbezoek, leesmaterialen, VR-technologie en knutselopdrachten. De Zomerschool in Zevenaar is drie ochtenden per week in Hal12; in de periode van 9 - 25 juli op de dinsdag- woensdag- en donderdagochtend van 09.00-12.00 uur.

De Zomerschool in Lobith is drie ochtenden per week in het Gildehuis; in de periode van 30 juli - 15 augustus op de dinsdag- woensdag- en donderdagochtend van 09.00-12.00 uur.

De Zomerschool In Westervoort is drie ochtenden per week; in de periode van 16 juli - 1 augustus op de dinsdag-, woensdag- en donderdagochtenden van 9:00-12:00 uur. In Duiven organiseert de gemeente zelf de Zomerschool voor kinderen, het traject voor de volwassenen wordt door Kunstwerk! georganiseerd op de volgende data: 18 en 25 juli, 1 en 8 augustus.

Omdat een taalrijke thuisomgeving ook door de ouder(s)/opvoeder(s) wordt gestimuleerd organiseert Kunstwerk! de Bibliotheek tijdens de Zomerschool één keer per week ook taalactiviteiten voor ouder(s)/ opvoeder(s). Aanmelden en informatie Zomerschool 2019: Kunstwerk! de Bibliotheek, Marie-José van de Velde; activiteitenbibliotheek@liemerskunstwerk.nl; 0316 745680.