Van links naar rechts: Bert Nijenhuis (SV Margriet), Zoë Berntsen en Hanneke Bach (Liemerije) mochten het eerste certificaat voor de ‘Match van het Jaar’ bij partycentrum Plok in ontvangst nemen. (foto: Alex Jansen)

Liemerije en sportvereniging Margriet zorgen samen voor de Match van het Jaar

DIDAM – Op dinsdagavond 25 juni met het kwik buiten op ruim 30 graden werd tijdens de zomerborrel van de Liemerse Uitdaging het eerste certificaat uitgereikt voor de ‘Match van het Jaar’. Liemerije en Sportvereniging Margriet mochten samen deze onderscheiding in ontvangst nemen.

Partycentrum Plok in Didam vormde het decor voor deze uitreiking. Het certificaat werd overhandigd door Jacques Kok, meest maatschappelijk betrokken ondernemer in 2018.

Liemerije en SV Margriet ontvangen deze waardering vanwege hun bijdrage aan een duurzame samenleving door goederen op een verantwoorde en bewuste manier her te gebruiken. Liemerije doneert spullen - die vervangen worden of overtollig zijn - aan de Spullenbank van de Liemerse Uitdaging met als doel deze een tweede leven te geven bij een vereniging of stichting. SV Margriet kiest bewust voor hergebruik van materialen en heeft in 2018 onder andere haar kantine en vergaderruimtes van de nieuwe sporthal in kunnen richten met goederen uit de Spullenbank, waaronder ook spullen van Liemerije. Samen dragen zij bij aan een circulaire economie.

”Ik voel me enorm vereerd met deze mooie onderscheiding. Fijn dat onze vereniging op deze manier gewaardeerd wordt”, vertelt Bert Nijenhuis, bestuursvoorzitter van de sportvereniging. Blij verrast zijn ook Zoë Berntsen en Hanneke Bach van Liemerije: “Het is mooi dat de spullen van Liemerije goed terechtkomen bij lokale verenigingen en stichtingen. Wat de één over heeft kan een ander vaak goed gebruiken. Dat wij daar namens Liemerije iets in kunnen betekenen voelt goed.”