Logo gemeentenieuwsonline.nl
Het winnende team De Handbaltopppers met de wisselbokaal van de Das Groessen Kwis. (foto: Eef & Co)
Het winnende team De Handbaltopppers met de wisselbokaal van de Das Groessen Kwis. (foto: Eef & Co) (Foto Eef & Co)

Handbaltoppers winnen Das Groessen Kwis

GROESSEN - De Handbaltoppers hebben Kindercomité Groessen afgelost als winnaar van de Das Groessen Kwis. Tijdens een drukbezochte feestavond bij Zaal Gieling in Groessen vond zaterdagavond 29 juni de prijsuitreiking plaats.

De stichting Das Groessen mocht 27 teams inschrijven voor de tweede editie van de Das Groessen Kwis. De teams waren groter dan de vorige keer. Een aantal teams wist meer dan dertig kwissers op te trommelen. Dat betekende in de praktijk dat er ongeveer vijfhonderd mensen op zaterdag 15 juni op een zelf gekozen locatie in en rond het dorp aan het kwissen waren. Totaal waren er duizend punten te halen. De winnaars kwamen tot 780 punten. De nummer twee Kindercomité Groessen kwam niet verder dan 757,5 punten.

Tijdens de feestavond bij zaal Gieling werd er op humoristische wijze teruggekeken op de kwis. De spanning steeg naar grote hoogten toen de prijzen verdeeld werden. De top vijf:

1. Handbaltoppers, 2. Kindercomité Groessen, 3, De Muldertjes, 4. De Lamme Takken, 5. Familie Derksen, 6. Oude Aa, 7. Firma Vlak en Strak, 8. Team Scholten, 9. De Onnaatjes, 10. Schlaffe Tuten.

De geheime opdracht, een mini Citotoets met dictee en rekenopgaven werd het best gemaakt door Lisa Stinesen van de Handbaltoppers. De geheime opdracht werd afgenomen in de Joannesschool door oud-docenten Jos Rouwhorst en Theo Verwaaijen. Tot grote hilariteit van de deelnemers die terug de schoolbanken in moesten. Over twee jaar is de volgende Das Groessen Kwis.

Meer berichten