Logo gemeentenieuwsonline.nl
Susan Thuss: de eerste schutterskoningin van St. Anna met Jeugdkoning Stan en echtgenoot Alfons. (foto: Bert Rinkel)
Susan Thuss: de eerste schutterskoningin van St. Anna met Jeugdkoning Stan en echtgenoot Alfons. (foto: Bert Rinkel) (Foto: Bert Rinkel)

Sint-Anna trots op eerste Schutterskoningin

OUD-ZEVENAAR - Het 59ste schot maakte Susan Thuss-Boxstart de eerste schutterskoningin van Sint-Anna in Oud-Zevenaar.

Het was een spannende strijd met drie vrouwelijke kandidaten (Rianne Weijn, Sylvia Nass en Susan Thuss) en één mannelijke kandidaat (Alfons Thuss). Bij Sint-Anna mogen vrouwen al sinds 1986 deelnemen aan het koningschieten. Eén keer eerder waren er vrouwelijke kandidaten maar dit jaar hadden de dames er flink op ingezet. En met succes: Sint-Anna is erg trots op haar eerste Schutterskoningin! Ze vormt, uiteraard samen met haar man Alfons Thuss, een prachtig koningspaar. Haar vrouwelijke medekandidaten verrasten de schutterij op maandagochtend door als hofdames Susan ter zijde te staan.

Bij het jeugdkoningschieten was Stan van Zelst dit jaar de succesvolste schutter van de vele kandidaten. Hij is daarmee dit jaar jeugdkoning van Sint-Anna! Bij de jeugd waren de prijzen voor Sem, Thijmen, Gijs, Wesley en Guus.

Bij het prijsschieten van de volwassenen hadden de schutters van Sint-Anna de vogel dit jaar erg snel geschoten. De prijzen gaan naar Joost ter Heerdt, Arthur de Neree, David Kunne en Bram Scheers.

Op dinsdag 25 juni maakt schuttersvereniging Sint-Anna met koningspaar, jeugdkoning en hofdames haar opwachting bij de gezamenlijke schuttersmis met EMM Ooy. "Daarna vieren we nog één kermismiddag feest met Millennium en dan zit deze tropische maar schitterende kermis er al weer op. We kijken alvast uit naar ons schuttersfeest op 31 augustus en 1 september!"

Meer berichten