Logo gemeentenieuwsonline.nl
Negen keer goud! (foto: Boddesprinters)
Negen keer goud! (foto: Boddesprinters)

Groot succes open Lingewaards jeugdkampioenschap skeeleren

LINGEWAARD - De jeugdkampioenen skeeleren zijn bekend! Het was prachtig weer en de jonge sporters hadden duidelijk zin in het Open Lingewaards Jeugdkampioenschap Skeeleren.

Onder begeleiding van de ouders meldden ze zich al vroeg aan voor de wedstrijd en na hun startnummer gekregen te hebben begonnen ze hun skeelers, helm, knie-, elleboog- en handbeschermers aan te trekken. Daarna kon het inrijden op de baan beginnen.

Zowel de jongens als de meisjes waren in vier leeftijdsgroepen verdeeld. Na een welkomstwoord van de voorzitter konden om 10.00 uur de wedstrijden beginnen. De organisatie van b.o.d. De Sprinters had alles goed voorbereid en de taken goed verdeeld. En met voldoende hulp kon een strak schema aangehouden worden. Eerst de 100 meter sprint. Daarna de 100 meter slalom en afsluitend de massastart.

Tussendoor verplichte drinkpauzes gezien de oplopende temperatuur. Als extra reed iedereen tien minuten een 'Elfstedentocht' en na iedere ronde van 400 meter kreeg je een stempel. Moe en voldaan wachtte iedereen met spanning op de prijsuitreiking. De nummers 1, 2 en 3 uit de leeftijdsgroepen werden op het podium geroepen en kregen hun medaille omgehangen. De negen gouden medaillewinnaars en Lingewaards Jeugdkampioen Skeeleren 2019 zijn geworden: Gerwin Kragt, Hein Tates, Silvan Hulsman, Liam Soowijl, Juliet Masselink en Juliette Heerholz, Nika Witjes, Jitske Bennink, Britt Nederlof. En hiermee kwam een einde aan een zeer geslaagde sportochtend.

Meer berichten