Burgemeesters en wethouders uit de regio nemen het magazine Arnhem Connect in ontvangst. (foto: Bas van Spankeren)

'Samen blijven werken aan de regio'

REGIO - Vijf burgemeesters, een magazine en gedetailleerde welvaartscijfers voor deze regio. De bijeenkomst Arnhem Connect in het Arnhemse Musis Theater was in verschillende opzichten de moeite meer dan waard.

Met de wetenschap dat er in de regio veel uitdagingen liggen die opgepakt moeten worden, lanceerde Rabobank Arnhem en Omstreken drie jaar geleden Arnhem Connect om te komen tot een nieuwe regionaal perspectief op de toekomst. Arnhem Connect leidde inderdaad tot nieuwe verbindingen.

Tijdens het vervolg van Arnhem Connect in Musis werden een nieuw onderzoek en actuele welvaartscijfers gepresenteerd. Een groot aantal burgemeesters en wethouders nam het onderzoeksmagazine Arnhem Connect in ontvangst. De regio was goed vertegenwoordigd met Ahmed Marcouch (Arnhem), Luciën van Riswijk (Zevenaar), Carol van Eert (Rheden), Agnes Schaap (Renkum), Peter de Baat (Montferland) en loco-burgemeesters Johannes Goossen (Duiven) en Theo Kampschreur (Westervoort).

Belangrijk onderdeel van de bijeenkomst was de landelijke presentatie van de Brede Welvaartsindicator die voor het eerst ook regionale cijfers liet zien. Belangrijke conclusie: deze regio loopt met haar welvaartscijfers in de pas met Nederland, maar kent onderling verschillen met het hoge welvaartsgevoel in Rozendaal, terwijl de stad Arnhem achterblijft. In de Liemers is het welvaartsgevoel vergelijkbaar met de rest van Nederland.
Jan Ummenthum: “Dit onderzoek biedt een prima startpunt om in gezamenlijkheid verder te werken aan initiatieven die de regio versterken.”