Logo gemeentenieuwsonline.nl
Kamerkoor Novo Cantare 2018. (foto: Novo Cantare)
Kamerkoor Novo Cantare 2018. (foto: Novo Cantare) (Foto: Novo Cantare)

Wereldpremière 'Mijn stad' op jubileumconcert Novo Cantare

ARNHEM - Het Arnhemse kamerkoor Novo Cantare onder leiding van Frans van de Loo viert dit jaar zijn 25-jarig bestaan met een uniek jubileumconcert, 'Uit mijn stad', op zaterdagavond 29 juni (19.30 uur) in de Koepelkerk in Arnhem.

Het koor benadrukt voor dit concert zijn Arnhemse muzikale roots door werk van uitsluitend Arnhemse componisten te zingen. Arnhem is immers een muzikale stad, met een conservatorium, een beroemde concertzaal en een belangrijk orkest. De titel verwijst naar het stuk 'Mijn stad', dat componist Dolf de Kinkelder speciaal voor het koor heeft geschreven op een tekst over Arnhem van stadsdichter Jesse Laport. Op 29 juni zal dit stuk voor het eerst te horen zijn, uitgevoerd door Novo Cantare en het Meander Kwartet. Op het programma staan stukken van zes gevestigde en twee jonge, beginnende componisten. Enkele stukken zijn voor koor met strijkkwartet. Daarvoor is het Meander Kwartet gevraagd, eveneens geworteld in onze regio.

Een uniek Arnhems concert met naast de première van 'Mijn stad' van Dolf de Kinkelder ook stukken van Andries van Rossem, Herman Strategier, Hans Kox, Kees Schoonenbeek, Andries de Braal en oud-koorleden Lara Frank en Jonas Waldow, respectievelijk in 2017 en 2018 afgestudeerd aan ArtEZ.

'Uit mijn stad. Muziek van Arnhemse componisten' is het jubileumconcert van Kamerkoor Novo Cantare onder leiding van Frans van de Loo en wordt uitgevoerd met medewerking van het Meander Kwartet op zaterdag 29 juni in de Koepelkerk Arnhem. Aanvang 19.30 uur. Kaarten kosten 15 euro aan de zaal en 12,50 euro bij reserveren via www.novocantare.nl.

Meer berichten