Logo gemeentenieuwsonline.nl

Collecte week stichting Hartekind

REGIO - In de week van 1 - 7 juli is het de Landelijke Hartekind Collecteweek. In deze week gaan ruim 250 vrijwilligers van stichting Hartekind langs de Nederlandse deuren om fondsen te werven voor (aangeboren) hartafwijkingen bij kinderen.

De opbrengst van deze collecte wordt ingezet om de overlevingskansen en de kwaliteit van leven van hartekinderen te verbeteren. Dagelijks worden er in Nederland vier kinderen geboren met een hartafwijking. Dagelijks krijgen 3 kinderen een openhartoperatie om te kunnen overleven en helaas overlijdt er in Nederland nog elke twee dagen een kind aan de gevolgen van een hartafwijking. Stichting Hartekind wil door middel van het financieren van wetenschappelijk onderzoek de overlevingskansen en dagelijkse kwaliteit van leven van deze hartekinderen verbeteren, zodat ze gewoon kind kunnen zijn, met als motto: "Kind zijn, hart nodig!"

Kind zijn, hart nodig!

"Wij zijn Willy en Cindy Boerstal en lopen samen met nog meer vrijwilligers deze collecteweek mee voor Stichting Hartekind. Dit doen wij omdat wij van dichtbij weten hoe belangrijk het is om wetenschappelijk onderzoek te financieren. Onze zoon/kleinkind van inmiddels 2 is geboren met een hartafwijking. In zijn eerste half levensjaar heeft hij drie openhartoperaties en een katherisatie ondergaan. Wij weten als geen ander hoe belangrijk het is om onderzoek te blijven doen en deze te financieren. Daarom zetten wij ons deze week in voor Stichting Hartekind door te collecteren voor broodnodig onderzoek voor alle 25.000 hartekinderen in Nederland."

Meer berichten