Meer dan honderd deelnemers bij Life-Line-Trainingen aan Somertijd Reanimatiedag
Logo gemeentenieuwsonline.nl
Veel belangstelling voor reanimatie workshops tijdens Somertijd Reanimatiedag. (foto: Mike Lehnkering)
Veel belangstelling voor reanimatie workshops tijdens Somertijd Reanimatiedag. (foto: Mike Lehnkering) (Foto: Mike Lehnkering)

Meer dan honderd deelnemers bij Life-Line-Trainingen aan Somertijd Reanimatiedag

ZEVENAAR - 126 mensen hebben de basis van het reanimeren geleerd bij Life-Line-Trainingen op zaterdag 25 mei. Tijdens workshops van een uur konden de deelnemers zelf op een reanimatiepop oefenen en leren hoe je een AED bedient.

De workshops werden in Zevenaar meerdere keren gegeven die dag en er was veel belangstelling. Het initiatief voor deze dag kwam van Radio 10 dj Rob van Someren die de landelijke Somertijd Reanimatiedag heeft bedacht. Deelnemers reageerden enthousiast op de workshops bij Life-Line-Trainingen. Voor veel van hen was het de eerste keer dat ze konden oefenen met reanimeren en de AED. 'Ik wilde al heel lang leren reanimeren. De workshop werd met enthousiasme en humor gebracht. Hierdoor weet ik zeker dat ik durf. Ik heb mij direct ingeschreven voor een cursus', aldus een van de deelnemers.

Mike Lehnkering, eigenaar van Life-Line-Trainingenover deze dag: ‘Het was een geslaagde dag. Life-Line-Trainingen zet zich onder andere in om Zevenaar en omgeving hartveilig te maken. Deze dag helpt hier zeker aan mee. We hebben vandaag veel mensen kunnen vertellen hoe belangrijk het is om te kunnen reanimeren en wat je zelf kan doen om jou straat hartveilig te maken.’

Het is de tweede keer dat de Somertijd Reanimatiedag van Radio 10 werd georganiseerd. Op 20 locaties in het hele land was iedereen welkom om gratis de basis van reanimatie te leren. Dit onder het motto: ‘Door een uur te geven red je een leven’.

Meer berichten