Logo gemeentenieuwsonline.nl

Nepaldag in prachtige tuin in Loil

LOIL - Op 16 Juni viert de stichting Milan Bindu Nepal haar 15-jarige bestaan in de prachtige tuin van Daaldersmaat aan de Doesburgseweg 8 in Loil, Didam. Iedereen is welkom van 11.00-16.30 uur. Het thema is: huisjes voor aardbevingsslachtoffers (2015) in Nuwakot, Nepal.

In Nepal wonen nog vele gezinnen na de aardbeving van 2015, in een tentje of onder een golfplaat. Ze hebben alles verloren huis, land en werk. Onze wens is een bijdrage te leveren aan de bouw van 36 huisjes voor de meest noodlijdende gezinnen zoals alleenstaande moeders met kinderen, mensen met een fysieke beperking en ouderen.
De huisjes, de sanitaire voorzieningen en een crèche worden in samenwerking met De Wilde Ganzen gebouwd. Ons doel is om euro 50.000 bij elkaar te krijgen, zodat we gaan beginnen met tien huisjes.

Op deze dag kunt u verschillende activiteiten verwachten: klankschalenconcert van Mayke van de Broek, massage, aromatherapie, tarot of engelenkaarten, foto en handlezen en informatie over de projecten in Nepal, die wij vijftien jaar met succes uitvoeren. Voor kinderen is er sjoelen, kleuren van kleurplaten, bloemetjes maken, grabbelton en altijd prijs loterij. Er is onze bijzondere markt van Nepalese producten: vilt, sieraden, kinderproducten en schilderijtjes op geschept papier. En er is een boekenstalletje met tweedehands boeken. Een kleine bijdrage per workshop/activiteit, komt ten goede aan het project.

Er is Nepalese muziek en Nepalese en Hollandse lekkernijen. De koffie en de thee zijn deze dag gratis. Entree is twee euro; kinderen tot 12 jaar gratis.
Info: www.milanbindu-nepal.nl https://www.facebook.com/nepalmilanbindu.

Meer berichten