Logo gemeentenieuwsonline.nl

Keltische folk in De Lantaern

ZEVENAAR - Zaterdagavond 15 juni is vanaf 20.30 uur een avond die de liefhebbers van Keltische folk muziek niet mogen missen. Want dan staat de Schotse Helen Flaherty Band op het podium van Muziekcafé De Lantaern in Zevenaar.

Helen Flaherty is van Schotse komaf en vooral bekend als het vocale en stralende middelpunt van de internationaal bekende band Shantalla. Omdat Helen behept is met een onbegrensde veelzijdigheid en ambitie slaat zij nu ook solo haar vleugels uit. Optreden is voor Helen als een levenselixer. Het podium is haar thuis en het publiek is haar vriendenkring. Haar optredens kenmerken zich dan ook door een hartelijk contact met het publiek.
Haar solodebuut 'Oft times i've been cheery' ligt inmiddels in de winkels en bevestigt haar talent en veelzijdigheid. Het resultaat is een mengeling van traditionele folk en meer eigentijds repertoire; zeer toegankelijk, zeer swingend, zeer ontroerend! Op deze avond wordt zij vergezeld door Siard de Jong (viool, cittern en zang), Philip Masure (gitaar, cittern en zang en Ies Muller (fluiten en zang). De cd 'Gazing at the Moon' is een staalkaart geworden van de kwaliteiten van deze groep en die zijn niet bepaald gering. Het maakt het album tot een absolute aanrader voor liefhebbers van traditionele Keltisch folk. Puttend uit het hart van hun gecombineerd repertoire staan de vier ervaren topmuzikanten van de Helen Flaherty Band garant voor een schitterend concert, die voor elke liefhebber een must is om naar te luisteren.

Meer berichten