Gasten en vrijwilligers genietend van de boottocht. (foto:W. van Wijk)
Gasten en vrijwilligers genietend van de boottocht. (foto:W. van Wijk) (Foto: W. van Wijk)

Zonnebloem Duiven-Loo kijkt terug op een geslaagde boottocht

DUIVEN - Op woensdag 22 mei was het zover, de deelnemers van de Zonnebloem afdeling Duiven-Loo gingen samen met vele andere ouderen uit de gemeente Duiven en een aantal deelnemers van de afdeling Doesburg met een boot de Rijn en IJssel op.

Door een extra financiële bijdrage vanuit het ING-fonds 'Help Nederland Vooruit' en de inzet van de vrijwilligers was het mogelijk om de tocht voor een zeer betaalbare prijs aan te bieden. Het overgrote deel van de belangstellenden werden vanuit de opstapplaatsen in Loo en Duiven per bus naar de boot in Arnhem gebracht. Tegen 11.00 uur was iedereen gearriveerd aan de Praets in Arnhem en werden de gasten door de kapitein en de zeventien vrijwilligers ontvangen.

Iets na elven werd koers gezet richting de IJssel. Onder het genot van een heerlijk kopje koffie werd door de kapitein verteld waar we langs kwamen, werd er lekker bijgekletst en genoten van het Hollandse lied. Na een overheerlijke lunch, geserveerd door onze vrijwilligers kon er ook van een heerlijk zonnetje genoten worden op het dek. Iets na enen werd de terugreis ingezet nadat we de dode arm van de IJssel bij De Steeg hadden bezocht. Tegen half 3 werd weer aangelegd in Arnhem en kon iedereen weer naar huis gebracht worden. Een dagtocht waar iedereen van genoten heeft, waarin het samenzijn van de ouderen voorop stond.