Logo gemeentenieuwsonline.nl
KWF zoekt vrijwilligers. (foto: Yvonne Hoefman)
KWF zoekt vrijwilligers. (foto: Yvonne Hoefman) (Foto: )

Op naar de 70e KWF-collecteweek in Lobith-Tolkamer

LOBITH - Van 1 - 7 september vindt de 70e collecteweek van KWF Kankerbestrijding plaats. Deze grootste collecte van Nederland belooft in dit jubileumjaar zeer indrukwekkend te worden. Het collecteteam van KWF in Lobith-Tolkamer zoekt dringend organisatoren die er ook in Lobith-Tolkamer een succes van maken.

Alleen al in Lobith-Tolkamer krijgen elk jaar 37 mensen de diagnose kanker. Daarom organiseert KWF al 70 jaar de collecteweek. In de 1e week van september komen er in Lobith-Tolkamer twintig vrijwilligers in actie en wordt er huis-aan-huis en op straat gecollecteerd voor de bestrijding van kanker. In 2018 haalde het collecteteam in Lobith-Tolkamer 1.100 euro op. Dit jaar zijn één of meer nieuwe coördinatoren nodig om de KWF-collecte te organiseren.

KWF is enorm trots op alle vrijwilligers in het land. Anouk de Leeuw, relatiemanager bij KWF, vertelt: “Als vrijwilliger zorg je ervoor dat mensen weten waarom onderzoek zo belangrijk is. Dit jaar is het 70-jarig jubileum en het zou heel jammer zijn als er niet gecollecteerd kan worden in Lobith-Tolkamer.” Sinds de oprichting van KWF in 1949 is de 5-jaarsoverleving van patiënten van 25 gestegen naar 64 procent. “Dat is natuurlijk geweldig,” zegt De Leeuw. “Maar we zijn er nog niet. Elk jaar overlijden er nog steeds 45.000 mensen aan kanker.”

Help mee!
"Wil jij als coördinator bijdragen aan het KWF-collecteteam van Lobith-Tolkamer? Neem voor meer informatie of om aan te melden contact op met Anouk de Leeuw via 06 22510074 of aleeuw@kwf.nl."

Meer berichten