Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Varilux Jazz- en Bluesfestival met klinkende namen

ZEVENAAR - Pal na het bevrijdingsfestival staat het tweede grote festival van dit jaar van Muziekstad Zevenaar voor de deur: het Varilux Jazz- en Bluesfestival. Met een keur aan klinkende namen en opnieuw een prachtige gospel-kerkdienst. Op 8 en 9 juni is het zover.

De aftrap van het jazz- en bluesfestival is op zaterdagmiddag 8 juni om 13.30 uur. Dan speelt de Limehouse Jazz band op het Raadhuisplein de pannen van het dak. In de Weverstraat maakt Dr. Jazz & Co haar opwachting en op Muldershof een Hi-5 Rhythm & Blues. 's Avonds vanaf 20.00 uur is het op het Raadhuisplein de beurt aan Sugar Mama en de River Zydeco Band. Het driekoppige Sugar Mama brengt blues met een drive recht uit het hart. De River Zydeco Band is een bekende naam in bluesland. De band speelt al ruim 25 jaar op podia in heel Europa. Dit jaar voor het eerst met een frontvrouw.

Zondag 9 juni is de St. Andreaskerk van 11.00 tot 13.00 uur het decor van een prachtige gospel-kerkdienst. G-Roots en Jay Jay's Border Jazzmen tekenen voor het muzikale akkoord. 's Middags is het opnieuw genieten geblazen in het centrum. Op het Raadhuisplein spelen The Art of Swing en de Diksie Krekkers. The Art of Swing speelt muziek uit de jaren vijftig en zestig in een jazzy jasje gestoken. Het repertoire van de Diksie Krekkers varieert van authentieke New Orleans nummers uit de twintiger jaren tot swing uit de jaren dertig, veertig en vijftig. Bij het Eet-Lokaal in de Wittenburgstraat treedt Jay Jay's Border Jazzmen op, in de Weverstraat Blues Rock la Grange en op Muldershof Blues Mission. Alle optredens op zaterdag en zondag zijn gratis.

Meer berichten