Logo gemeentenieuwsonline.nl
Tijdens de pauze van de tweede brommertoertocht: rustmoment voor de brommers. (foto: Bertus Ebbers)
Tijdens de pauze van de tweede brommertoertocht: rustmoment voor de brommers. (foto: Bertus Ebbers) (Foto: Bertus Ebbers)

Brommer toertocht door de Liemers

GROESSEN - Gruosna 838 organiseert haar derde brommer-toertocht. Een tocht van bijna honderd kilometer door de Liemers op zaterdag 15 juni.

Voor brommerliefhebbers begint de Liemerse toertocht langzaam een begrip te worden. Deze derde editie op zaterdag 15 juni wordt er eentje van bijna honderd kilometer, opgedeeld in twee delen met een pauzeplaats halverwege. Gestart wordt in Groessen op het terrein van showband KDO aan de Commendereij 20. De organisatie is in handen van 'Gruosna 838' een activiteitencommissie van carnavalsvereniging De Deurdreiers.

Dit jaar gaat het puur om de toertocht. Vorig jaar was er tijdens de manifestatie Das Groessen ook gelegenheid om brommers te showen. Daarvoor is de komende jaren weer gelegenheid. De voorbereiding, zoals het uitzetten van een geheel nieuwe route is in handen van een van de deelnemers zelf. Een ander verschil met voorgaande jaren is dat er gereden wordt met voorrijden, dus geen pijltjes meer langs de route. Het eerste jaar telde de tocht 18 deelnemers, vorig jaar waren het er 33. De deelnemers reden met de merken Zundapp, Kreidler, Simson, Sparta, Puch, Jamathi en Tomos.

Inschrijven: Vooraf aanmelden middels een mailtje naar brommerskieken@deurdreiers.nl met vermelding van naam, woonplaats, telefoon en omschrijving van de brommer of motorfiets. Deelname kost acht euro waarvoor onder andere een warme hap en drinken in de pauze worden verzorgd. Betalen hoeft pas op 15 juni bij de inschrijving ter plaatse vanaf 09:30 uur. Om 10:30 uur wordt gestart. Rond het middaguur wordt de favoriete pauzeplek aangedaan aan Den Oldenhoek 8 in Groessen. De finish is rond 14:30 uur op de startlocatie.

Meer berichten