Logo gemeentenieuwsonline.nl
(Voor) Martin Freij, Joseph Hiffins, Barned voor de Poort, Duncan Holman,   (achter)  Sjoerd Laarakker, Cederic Grauwde, Simon Baharlou, Christian van der Voet, Dirk van Buren, Siebe Gerritsen, trainers Andreas Kiele en Peter van der Voet. (foto: Pigeons Basketbal )
(Voor) Martin Freij, Joseph Hiffins, Barned voor de Poort, Duncan Holman, (achter) Sjoerd Laarakker, Cederic Grauwde, Simon Baharlou, Christian van der Voet, Dirk van Buren, Siebe Gerritsen, trainers Andreas Kiele en Peter van der Voet. (foto: Pigeons Basketbal )

Grootse finale Pigeons U16

DUIVEN - Na 22 wedstrijden gelijk eindigen en dan een beslissingswedstrijd spelen. Dat deze wedstrijd een heel andere lading had was wel te merken aan de spelers, want de spanning gierde door de zaal. Ook bij de supporters die in grote getalen waren gekomen en voor een sportieve sfeer zorgden die hoort bij een echte finale.

Onder luide aanmoedigingen speelden Pigeons en Wildcats in heel hoog tempo een strijd die lang spannend was. De teams deden weinig voor elkaar onder, want waar Wildcats tactisch iets beter was, daar zorgde juist de snelle aanvallende acties van Pigeons voor onrust bij de tegenstander. Wildcats benutte aanvankelijk de kansen iets beter dan Pigeons en liep daardoor langzaam uit. Net toen het verschil te groot leek te worden, kwam Pigeons terug.

De spelers kregen vleugels en wat eerder niet leek te lukken lukte nu wel. Na een enorme inhaalrace kwam Pigeons zelfs heel brutaal op voorsprong, maar toen was de energie ook op. Wildcats kwam terug in de wedstrijd en gaf de voorsprong niet meer weg. Bij Wildcats groeide het besef dat het kampioenschap in het verschiet lag. Wildcats had niet eens veel kansen nodig om in de laatste minuten uit te lopen naar een 69-47 overwinning. Een terechte kampioen, al zat Pigeons er heel dicht op. Begrijpelijk was de teleurstelling bij de jongens van Pigeons groot, maar ze mogen trots zijn op wat ze hebben laten zien. De vereniging was dat zeker en liet de jongens niet met lege handen staan. Met de aandacht van de meegereisde supporters, een prachtig boeket van Stefan’s Bloemen en Zo en bonnen van New York Pizza Duiven gaven zijn Wildcats het nakijken.

Meer berichten