Logo gemeentenieuwsonline.nl
Inge Hoogesteger in Nepal. (foto: medewerker Inge Hoogesteger)
Inge Hoogesteger in Nepal. (foto: medewerker Inge Hoogesteger) (Foto: Medewerker Inge Hoogesteger)

Sjaal met een verhaal in de wereldwinkels

REGIO - De wereldwinkels in onze regio besteden de komende weken speciale aandacht aan producenten in Nepal. Importeur Inge Hoogesteger komt vooral met mooie sjaals en viltproducten uit dit bijzondere land. Maar niets is zonder verhaal, vandaar haar werknaam: Sjaal met een verhaal.

Haar eigen verhaal begint met een ontsteking in haar lichaam en zij moest geopereerd worden. Met een topbaan bij Randstad besloot zij tijdens haar revalidatie naar Nepal af te reizen. Ze heeft de Nepalese bevolking leren kennen als gastvrij en uitnodigend. Onder de indruk van de leefomstandigheden inspireerde het Inge om in actie te komen. De reis heeft haar kijk op de mens en de wereld veranderd, zodanig dat ze een serieuze sabbatical heeft opgenomen om hier verder over na te denken en uiteindelijk voor zichzelf tot een beslissende keuze te komen.

Ze zette haar inkoop van de sjaals door en al snel had ze in haar grote netwerk goede bestellingen. Nog voor ze aan haar sabbatical begon heeft ze zich ingeschreven bij de KvK en ging opnieuw naar Nepal. Ze heeft de samenwerking gezocht en een bedrijf gevonden dat naast produceren een stichting heeft waarin zij hun land willen opbouwen in de vorm van een medische post en een thuis voor kinderen. Wat haar zeer aanpsreekt is de transparante manier werken met de mensen. Uiteindelijk nam ze ontslag bij haar reguliere baan en koos voor Sjaal met een Verhaal.

De medewerkers van de verschillende wereldwinkels in de regio hebben begin april een waardevolle informatieavond en presentatie gezien van Inge. Alle reden om dat de komende weken met trots in de winkels te laten zien.

Meer berichten