Logo gemeentenieuwsonline.nl
Leerlingen van groep 5/6 in actie tijdens het schoolkorfbaltoernooi bij Duko. (foto: Korfbalvereniging Duko)
Leerlingen van groep 5/6 in actie tijdens het schoolkorfbaltoernooi bij Duko. (foto: Korfbalvereniging Duko) (Foto: Korfbalvereniging Duko)

Schoolkorfbaltoernooi in Duiven dit jaar voor het eerst met beachkorfbal

DUIVEN - Op woensdag 8 mei vond de eerste editie van het schoolkorfbaltoernooi plaats met een beachkorfbal-editie. Teams uit groep 5/6 streden gezamenlijk om de titel, alsook teams van groep 7/8. Voor beide toernooien waren er aparte bekers te winnen, en een wisselbeker voor het team dat over beide toernooien de hoogste score had behaald.

Op de kunstgrasvelden werd er fanatiek gestreden, groep 7/8 speelde in 1 poule en groep 5/6 in twee poules. Hierdoor moest een finalewedstrijd uitmaken welk team van groep 5/6 de uiteindelijke winnaar werd van het kunstgrastoernooi. Na een spannende wedstrijd tussen de Kameleon-4 en de Remigius, bleek de Kameleon-4 het meest doeltreffend, zodat zij de eerste prijs van groep 5/6 mee naar school mochten nemen en De Remigius tweede werd.

Bij groep 7/8 bleek Het Veer het sterkste team te hebben. De tweede prijs ging naar de Joannesschool. Het beach-toernooi bestond uit wedstrijden en spelletjes waarbij het aankomt op snelheid, behendigheid en goed mikken. Bij dit toernooi ging de eerste prijs bij groep 7/8 ook naar Het Veer, zodat zij ook de wisselbeker van beide toernooien dit jaar in hun prijzenkast mogen zetten. De tweede plaats was voor De Remigius-2. Bij groep 5/6 won de Kameleon-4 ook de beach-editie, en dus ook de wisselbeker. De Remigius eindigde op een verdienstelijke tweede plaats.

Door het enthousiasme en plezier van de deelnemers en begeleiders, kan er terug gekeken kan worden op een geslaagd toernooi in deze nieuwe opzet. "Wil je zelf eens proberen of korfbal bij jou past? Geef je dan op voor gratis en vrijblijvende proeftrainingen bij Duko via: schoolkorfbalduiven@gmail.com."

Meer berichten