Logo gemeentenieuwsonline.nl
Een konijn, die de was doet. (foto: A.Neyndorff)
Een konijn, die de was doet. (foto: A.Neyndorff) (Foto: A.Neyndorff)

Ronald McDonald Boshuus zoekt vrijwilligers

ARNHEM - Ronald McDonald Huis Boshuus bevindt zich op het dak van Klimmendaal revalidatiespecialisten. In het Huis kunnen gezinnen van kinderen die behandeld worden in Klimmendaal of het ziekenhuis dichtbij hun kind zijn. Ons Huis is ook één van de aangepaste vakantiehuizen van het Kinderfonds. Gezinnen met een zorgintensief kind kunnen hier op een fijne manier even bijtanken.

Een Ronald McDonald Huis krijgt geen subsidie of andere overheidsgelden en is volledig afhankelijk van sponsoren, giften en inkomsten uit acties. Dankzij de inzet van een enthousiast team vrijwilligers kan Ronald McDonald Boshuus een fijne en huiselijke plek bieden aan veel gezinnen. De vrijwilligers zorgen voor het gezellig maken van het Huis, ontvangen gasten, doen huishoudelijk werk en bieden een luisterend oor. Je draait met elkaar op een gezellige manier een groot huishouden.

Het Huis is geopend van 09:00-21:00 uur, in het weekend van 10:00-20:00 uur. Als vrijwilliger draai je één dienst van vier uur per week (of om de week) "Zonder vrijwilligers kan ons Huis niet open zijn. Daarom zoeken wij vrijwilligers die zich hiervoor willen inzetten en deel uit willen maken van dit fantastische team. Wij hebben jullie hard nodig! Kom jij ons team versterken? Op dinsdag 28 mei organiseren we van 19:00-20:30 uur een informatieavond! Tijdens deze avond vertellen vrijwilligers over het werk en over het Ronald McDonald Huis en krijg je een rondleiding. Wil je je opgeven voor deze avond of wil je meer weten neem dan contact op of stuur een email: 026 3525260 / arnhem@ronaldmcdonaldhuis.nl."

Kom samen betekenisvol lunchen

ARNHEM - Bereid je graag eten dat veel voor je betekent? Maak je bijvoorbeeld koekjes uit je jeugd, omdat ze je een gevoel van geborgenheid geven? At je bij oma altijd speciale pannenkoeken en maak je die nu zelf? Kook je graag gerechten uit je eigen cultuur? Kom dan op 27 mei naar Ervaar MEE Arnhem en neem je eigen eten mee.

Het is dubbel genieten als je samen lekker eet. Tijdens deze lunch kun je elkaars betekenisvolle eten proeven en de achterliggende verhalen delen. Zo leer je niet alleen elkaar, maar ook heerlijke recepten kennen. Koffie en thee zijn al aanwezig. Behalve met andere inwoners kun je tijdens de lunch met ervaringsdeskundigen van Ervaar MEE praten. Zij hebben ervaring op het gebied van eenzaamheid, psychische en/of lichamelijke klachten en bieden graag een luisterend oor in Het torentje RIBW aan de Johan de Wittlaan 316 in Arnhem op maandag 27 mei van 12:30 tot 14:30. uur. Kosten: gratis, maar je neemt een zelfgemaakt gerecht mee.

Meer berichten