Logo gemeentenieuwsonline.nl

Ehbo-basiscursus in Lobith

LOBITH - Start u met hulp verlenen, terwijl u op de ambulance wacht…? Een ehbo-cursus volgen is beslist de moeite waard. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Er gaat geen dag voorbij of de krant en tv tonen beelden van ongelukken en ambulances die met spoed ter plaatse gaan. Het is dan ook niet vreemd dat er bij het woord 'ongeluk' direct aan bloed en calamiteiten gedacht wordt.

Het grootste deel van de ongelukken gebeurt echter gewoon thuis, tijdens het werk of het spelen. Een verbrande vinger, een schaafplek, een verstuikte enkel; kortom niets bloederigs; iedereen kan leren helpen.

De lessen worden gegeven op basis van de nieuwste eisen op bijvoorbeeld het gebied van reanimeren en AED-bediening. Alles op basis van het nieuwste lesboek. De cursus omvat maximaal 15 lesavonden en wordt afgesloten met een examen, waarna de cursist in het bezit kunt komen van het landelijk erkende ehbo-diploma, uitgegeven door het Oranje Kruis. "Uw investering voor deze cursus bedraagt 200 euro. Kosten van ehbo-examen en lessen zijn meestal via uw zorgverzekeraar terug te krijgen… controleer hiervoor uw polis of vraag het even na.

Aanmelden kan tot maandag 26 augustus. Na aanmelding ontvangt men verdere informatie over de tijden en de locatie. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Toon van de Kamp via telefoonnummer 06 51659390 of per e-mail ehbo_lobith_tolkamer@chello.nl.

Meer berichten