Bevrijdingsestafette lopers 2019. (foto: Rob Jansen)
Bevrijdingsestafette lopers 2019. (foto: Rob Jansen) (Foto: rob jansen)

De vijfde keer van Wageningen naar Duiven

DUIVEN - Voor de vijfde keer op rij hebben de dames en heren van de Loopgroep FRoS uit Duiven het Bevrijdingsvuur opgehaald in Wageningen en in een nachtelijke estafette naar Duiven gebracht.

Gedurende de estafette die over 67 kilometer ging zijn er kransen gelegd op de erebegraafplaatsen in Rhenen en Oosterbeek en bij het monument op de dijk in Westervoort waar burgemeester Arend van Hout de lopers in alle vroegte opwachtte. Ook werd er een krans gelegd bij het twee jaar geleden opgerichte monument van de Gebroeder Meuwsen op de Leuvensedijk in Groessen. Hier stonden Sjef van Groningen (voormalig wethouder van Duiven) en Jo Schipper, neef van de overleden broers al klaar om een krans te leggen. De laatste krans is door burgemeester Rik de Lange van Duiven gelegd bij het monument op de Burgemeester van Dorth tot Medlerstraat in Duiven. Met het aansteken van het bevrijdingsvuur kwam er een einde aan een prachtige nachtelijk, hetzij wel één van de koudste, estafettes.