Logo gemeentenieuwsonline.nl
Negen jonge snorkelduikers met hun trainers. (foto: pr duikteam Sub Aqua Libera)
Negen jonge snorkelduikers met hun trainers. (foto: pr duikteam Sub Aqua Libera) (Foto: pr duikteam Sub Aqua Libera)

Negen jonge snorkelduikers geslaagd

LOBITH - Op zaterdag 4 mei gingen een negental jonge snorkelduikers van duikteam Sub Aqua Libera (SAL) op voor hun snorkelbrevet en met succes: alle examen kandidaten zijn geslaagd!

Het examen was een spannende middag voor de meeste kandidaten omdat zij een heel scala aan oefeningen moesten afleggen onder het toeziend oog van familie, vrienden, instructeurs en natuurlijk de examinator. De kinderen lieten onder andere zien dat ze tot 25 meter onder water kunnen zwemmen, goed buddygedrag beheersen en in staat zijn om over grotere afstand te budybreathen (samen één ademvoorziening delen).


“Het is altijd weer mooi om te zien wat de kinderen allemaal kunnen en hun inlevingsvermogen bij het oefenen van de rescue skills. In het begin is het altijd even vreemd om een noodsituatie na te spelen maar na afloop kunnen de kinderen prima uitleggen waarom ze bepaalde handelingen doen. Kortom: We zijn super trots op ze!”, aldus Robert Jorna, jeugdtrainer bij duikteam SAL.
Wil jij ook leren snorkelen of duiken? Ga dan naar subaqualibera.nl voor meer informatie en maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis proefduik. Duikteam SAL geeft iedere donderdag speciale jeugdtrainingen voor kinderen vanaf 10 jaar. Onder begeleiding van enthousiaste trainers leren de kinderen snorkelen, duiken, werken ze aan conditie en krijgen speciale funlessen waarin we onder andere nachtduiken. "Een duikopleiding kun je volgen als je 14 jaar of ouder bent. Duikteam SAL geeft duikopleidingen voor beginnende en gevorderde duikers. Wil je liever eenmalig duiken met al je vriendjes of vriendinnetjes? Geef dan een cool duik feestje."

Meer berichten