(foto: Walter Verwaal)
(foto: Walter Verwaal) (Foto: Walter Verwaal)

Loo Budget Concerten

LOO - Loo Budget Concerten organiseert maandelijks concerten op zondagmiddag in de H. Antonius Abt kerk in Loo (gemeente Duiven). Op zondag 19 mei om 15.00 uur treed op Aquamarant.

Aquamarant bestaat sinds 2003. De zeven zangeressen en hun pianiste, Lindsay Stuyt, zijn vrijwel allemaal afkomstig uit Duiven en omgeving. De muzikale leiding is in handen van Henriëtte Hansma, In het verleden heeft het ensemble o.a. meegewerkt aan het TV-Gelderland Kerstconcert en concerten verzorgd in het Openluchtmuseum en (op uitnodiging) in Denemarken. Een paar keer per jaar werkt Aquamarant mee aan de herdenkingsvieringen van Hospice Rozenheuvel in Rozendaal. Daarnaast zingt Aquamarant sinds 2015 bij de Nationale herdenking Japanse Vrouwenkampen op Bronbeek.

Het ensemble zingt soms bekend, maar veel vaker onbekend repertoire, met name van Amerikaanse en Engelse (koor-) componisten. Bij alle gekozen bewerkingen speelt de piano een grote rol. .

Een deel van het programma wordt verzorgd door het geweldige Staffa Trio, dat bestaat uit violiste Symone Boerstoel, Angela Kreeftmeijer (klarinet) en Mark Kreeftmeijer (piano). Dit professionele trio speelt kamermuziek in originele bezetting en bewerkingen van barok tot 20e eeuw. Meer informatie staat op www.aquamarant.nl. Iedereen is welkom. De kosten zijn 7,50 euro inclusief een consumptie.

Kaartverkoop voorafgaand aan het concert bij de kerk. Telefonisch reserveren via Peter Koopmans, 0316 261612 of maandag tussen 10.00 en 12.30 uur bij het secretariaat van het kerk, 0316 263981.