Logo gemeentenieuwsonline.nl

Home-Start opnieuw erkend door Nederlands Jeugd Instituut

Foto:

LIEMERS - Het Nederlands Jeugdinstituut heeft Home-Start opnieuw erkend als effectief programma voor opvoedondersteuning aan ouders met kinderen tot en met zes jaar. De preventieve aanpak van Home-Start staat nu in de databank Effectieve Jeugdinterventies en is voorzien van de op een na hoogste beoordelingsgraad: effectief volgens goede aanwijzingen. Als lokale organisatie voelt Home-Start de Liemers zich hierdoor extra gemotiveerd in het geven van steun aan ouders bij de opvoeding van hun kinderen.

Home-Start heeft met deze erkenning opnieuw bevestiging gekregen voor de werkwijze met vrijwilligers die ouders wekelijks ondersteunen bij hun alledaagse opvoedvragen. Met de vrijwilliger is het netwerk van ouders tijdelijk uitgebreid. De vrijwilliger stimuleert het leggen en versterken van contacten met anderen en leert ouders gebruik te maken van voorzieningen in de wijk. Eerdere en voorlopige erkenningen van het NJI zijn hiermee formeel bekrachtigd.

Erkenning NJI en EPIC

De afgegeven erkenning is in principe vijf jaar geldig. De ontwikkeling van het opvoedprogramma gaat door. Na de zomer start Home-Start samen met de Universiteit van Amsterdam nieuw onderzoek naar de effectiviteit van het programma voor de bredere doelgroep ouders met kinderen tot en met 17 jaar.

10 jaar vrijwilligerswerk Home-Start in de Liemers. Vrijwilligers van Home-Start geven ouders een steuntje in de rug bij alledaagse vragen over het opvoeden van hun opgroeiende kinderen. https://www.home-start.nl/de-liemers/home.

Meer berichten