Logo gemeentenieuwsonline.nl
De brug die in 2018 in Sare Wallom gebouwd is. (foto: Eddy de Wild)
De brug die in 2018 in Sare Wallom gebouwd is. (foto: Eddy de Wild) (Foto: Hans Helthuis)

Handen ineen voor Gambia

LOBITH - Al 20 jaar werkt de stichting 'Handen ineen voor Gambia' aan het verbeteren van de leefomstandigheden/toekomst van de inwoners van de Gambiaanse dorpen Latriya en Sare Wallom.

"Het begon met een klein schooltje en een medische post in Latriya. Het kleine schooltje is uitgegroeid tot een basisschool met duizend leerlingen die weer door de overheid wordt bestuurt. De medische post mag zich nu 'Medical Centre' noemen. Langzamerhand zijn de projecten stapje voor stapje uitgebreid, er is een stabiele stichting ontstaan die op steeds meer plekken projecten opzet/ondersteunt. Dit doen we met de inzet van de lokale bevolking.

In Sare-Wallom, 300 kilometer landinwaarts zijn we druk bezig met een tuinbouwproject voor vrouwen en mannen. Heel bijzonder voor het dorp, deze samenwerking. Het hele dorp profiteert van de ontwikkeling. Vorig jaar hebben we de bouw van een brug ondersteund. Sponsoren hebben de materialen betaald. Jonge mannen opgeleid door ervaren bouwvakkers. Kinderen uit de buurdorpen kunnen nu in de regentijd ook naar school. Dit werk kunnen wij alleen doen door de steun van veel sponsors en donateurs voor onze stichting.

Op 19 mei vieren wij het 20-jarig bestaan van de stichting. U bent welkom op 19 mei om 11:00 uur voor de openingsdienst in de katholieke kerk in Lobith. Het koor Sign of Friendship onder leiding van John Stinissen verzorgt de muziek. Aansluitend is er vanaf 12:30 uur een leuk programma waarbij ook de manager van de stichting in Gambia aanwezig is in het Salt-gebouw, Dorpsdijk 16 in Lobith."

Meer berichten