Logo gemeentenieuwsonline.nl
Gasten van de Zonnebloemafdeling Zevenaar-West in 2017 op bezoek bij de Twentse Welle in Enschede. (foto: archieffoto PR)
Gasten van de Zonnebloemafdeling Zevenaar-West in 2017 op bezoek bij de Twentse Welle in Enschede. (foto: archieffoto PR) (Foto: archief foto PR)

Jubileumeditie Nationale Zonnebloemloterij van start

LIEMERS - In het jubileumjaar van de Zonnebloem (de Zonnebloem bestaat 70 jaar) is de Nationale Zonnebloemloterij van start gegaan en vanwege dit jubileum zijn er naast de hoofdprijs van 15.000 euro en de andere geldprijzen, extra jubileumprijzen zoals een auto, de nieuwste iPhone Xs en een heerlijk weekendje weg.

Door Piet van Breukelen

Ook in de regio De Liemers zullen de bewoners dus door vrijwillig(st)ers benaderd worden loten te kopen voor twee euro per stuk. “En waar de afdelingen in het verleden 60 cent per lot kregen, mogen we nu 1,50 euro per lot aan onze kas toevoegen”, laat Peter van Maurik enthousiast weten. De penningmeester van de afdeling Zevenaar-West geeft wel aan dat daardoor de bijdragen vanuit het hoofdkantoor in Breda volgend jaar lager zullen worden.

Het motto van De Zonnebloem blijft nog steeds “Er kan zoveel meer dan je denkt”, maar door minder inkomsten wordt het de laatste jaren wel steeds moeilijker hieraan te beantwoorden. Het spreekt voor zich dat de Zonnebloem, met ruim 40.000 vrijwilligers de grootste vrijwilligersorganisatie van Nederland, middels een geslaagde loterij weer wat meer financiële armslag hoopt te krijgen. En natuurlijk profiteren de afdelingen van de regio De Liemers daar dit jaar wel heel bijzonder van.

Zo kan de Zonnebloemafdeling Zevenaar-West in ieder geval nog een keer per twee jaar een grote busreis organiseren om haar gasten een niet al te dure gezellige dag te bezorgen. Want nu kunnen langdurig zieken, lichamelijk gehandicapten en hulpbehoevende ouderen voor relatief weinig geld leuke activiteiten aangeboden krijgen.

Meer berichten