Logo gemeentenieuwsonline.nl
At Eternity’s gate. (foto van filmdepot.nl)
At Eternity’s gate. (foto van filmdepot.nl) (Foto van filmdepot.nl)

Programma Filmhuis Didam

Woensdag 15 mei, 13.30 uur en 15.30 uur: Kinderfilm, Klara en de gekke koeien (kijkwijzer 6 jaar). Om de boerderij te redden uit de handen van een gemene zakenman, moeten Klara en haar vrienden 100 appeltaarten bakken. Alleen de appels van de boerderij blijven maar verdwijnen…

Vrijdag 17 mei 20.00 uur: The Wife. Een ijzersterk, spannend en stijlvol drama over menselijke relaties, een geheim en een vrouw die uiteindelijk haar eigen stem vindt. Joan Castleman heeft veertig jaar lang haar talent, dromen en ambities opgeofferd voor de literaire succescarrière van haar charismatische man Joe Castleman. Hun pact zorgde voor een stevig huwelijk, maar Joan heeft haar breekpunt bereikt.

Maandag 20 mei 20.00 uur: At Eternity’s gate. De titel van de film komt van Van Goghs werk Op de drempel van de eeuwigheid (voltooid in 1890). Op verkenning naar de worsteling van Vincent van Gogh (meesterlijk gespeeld door Willem Dafoe) om te worden begrepen als kunstenaar. In zijn zoektocht naar aanvaarding, verliest Van Gogh zich steeds verder in een wereld van ziekte en depressie.

Vrijdag 24 mei 20.00 uur en maandag 27 mei 20.00 uur: Can you ever forgive me? Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de succesvolle biograaf (en kattenvrouwtje) Lee Israel. Zij verdiende begin jaren 70 en 80 haar geld door boeken te schrijven over bekendheden. Als Lee uit de smaak valt en ze haar boeken niet langer gepubliceerd krijgt, gebruikt ze haar schrijftalent om anderen te misleiden, opgehitst door haar loyale vriend Jack.

Reserveren en actuele informatie over Filmhuis Didam op www.filmhuisdidam.nl.

Meer berichten