Logo gemeentenieuwsonline.nl
De tamboers met nieuwe trommels van de Malletband van Sint-Andreas. (foto: Sven Ograjensek)
De tamboers met nieuwe trommels van de Malletband van Sint-Andreas. (foto: Sven Ograjensek) (Foto: Sven Ograjensek)

Nieuwe trommels voor malletband schutterij Sint-Andreas

ZEVENAAR - Sinds 1986 heeft de schutterij haar eigen muziekkorps, de malletband. Destijds zijn de trommels aangeschaft en na 33 jaar dienst, waren deze echt op. De oude trommels waren versleten en het geluid werd ook minder. We hadden de mogelijkheid om de trommels te vervangen. Met de nieuwe zwarte trommels, is er weer een goed en strak geluid. Dit was voor ons weer wennen en even extra oefenen.

Op zaterdagavond 13 april was het dan zover en werden de zwarte trommels voor het eerst buiten gebruikt. De klank van de trommels is mooi en samen met de andere instrumenten klinkt dit weer goed. Met de nieuwe trommels, zijn ook de draagbeugels opgeknapt en zwart gespoten. Het ziet er allemaal weer spik en span uit. Kortom, met de instrumenten kunnen we weer de nodige jaren vooruit.

"Vind je muziek maken binnen een gezellige groep, ook leuk? Kom dan een keertje op de donderdagavond bij een van onze repetities kijken. We oefenen vanaf 19:30 tot 21:30 uur in het schuttersgebouw Sint-Andreas, Oude Doesburgseweg 1 in Zevenaar. Heb je misschien vragen, neem dan contact op met onze coördinator Thijs Vreman, 06 26778310 (na 18.00 uur)."

Meer berichten