Logo gemeentenieuwsonline.nl
Het Armenië team, 2019 van het Candea College in Duiven, voor het technasium gebouw. (foto: Candea College)
Het Armenië team, 2019 van het Candea College in Duiven, voor het technasium gebouw. (foto: Candea College) (Foto: Candea College)

De Liemers zet zich in voor Armenië

DUIVEN - Het aftellen is begonnen, voor acht leerlingen van het Candea College in Duiven. Hun ideeën zijn gekozen als aller beste door het Alvan Tsarik Social Education Center in Armenië. Nu mogen ze de concepten voor een veiligere, mooiere en inspirerende school in Armenië realiseren.

Al sinds 2005 is de stichting Alvan Tsarik aan het werk in Armenië en ze geven daar onder andere kleuteronderwijs op zijn Nederlands. Sinds 2018 krijgt de stichting daarbij hulp van de technasium-leerlingen van het Candea College. Vorig jaar is een buitenspeelruimte ontworpen en gebouwd in een sprookjesthema.

Dit jaar is de uitdaging voor de leerlingen nog groter; de buitentrap zal veilig gemaakt worden, er komt een klimwand voor kleuters, een sprookjesachtige verbinding tussen twee tuinen en een muur zal worden aangekleed met het Armeense alfabet.
Om een en ander te financieren zijn de leerlingen bezig met verschillende acties. Wellicht komen ze bij een ieder langs om lege flessen op te halen of hoort men ze het station in Arnhem muzikaal aankleden. Wellicht heeft u al een of meerdere loten gekocht voor de loterij of een online donatie overgemaakt. Een hele onderneming, maar met een beetje hulp wordt het vast een succes!

Meer berichten