Logo gemeentenieuwsonline.nl

Lezing over het levenstestament

ZEVENAAR - Het levenstestament is een bijzondere vorm van een testament. In een testament legt u vast wat er na uw overlijden met uw nalatenschap moet gebeuren. Een testament werkt dus pas als u overlijdt, terwijl een levenstestament werkt voor situaties tijdens uw leven.

In een levenstestament legt u uw wensen vast voor het geval u door ziekte, een ongeval of ouderdom niet meer in staat bent om uw zaken zelf te regelen. U kunt bijvoorbeeld vastleggen wie uw financiën mag doen, wat u op medisch gebied wenst, hoe uw uitvaart eruit moet zien en waar uw waardepapieren te vinden zijn. Zonder levenstestament wijst de rechter een bewindvoerder aan voor uw financiële zaken, wanneer u dat zelf niet meer kunt.

Notaris Martijn van Lawick van Pabst ( Notaris en partner bij Prick & Van Houtum, notarissen te Zevenaar) komt deze lezing geven.
Naast het geven van informatie over het levenstestament zal hij ook het een en ander vertellen over andere belangrijke zaken zoals het testament en erfrecht. Na de lezing is er gelegenheid voor het stellen van vragen.

De lezing vindt plaats op dinsdag 7 mei bij zalencentrum Staring, Grietakkers 3 in Zevenaar, en begint om 14.00 uur. Toegangsprijs is 2,50 euro.

Meer berichten