Logo gemeentenieuwsonline.nl
Boottocht richting Griethausen. (foto: Jannet Tigchelaar)
Boottocht richting Griethausen. (foto: Jannet Tigchelaar) (Foto: Jannet Tigchelaar)

Boot- en fietstocht Griethausen

TOLKAMER - Op zondag 12 mei organiseert het Toeristisch Informatie Centrum 't Gelders Eiland een boot- en fietstocht vanuit Tolkamer naar het voormalige Duitse douane- en vissersplaatsje Griethausen. Via het Bijlands Kanaal en het Vossegat varen de deelnemers met hun fiets per veerboot in ongeveer een uur naar Griethausen.

Vervolgens worden de deelnemers door 'Tante Minchen' op het centrale dorpsplein ontvangen voor een rondgang van 1,5 uur en hoort en ervaart men veel over de geschiedenis van dit plaatsje. Als afsluiting van deze excursie wordt in het clubgebouw van de 'Anglerclub Griethausen' genoten van heerlijke 'Kaffee und Kuchen'. Hierna vertrekken de deelnemers op eigen gelegenheid per fiets via een fraaie route over de Rijndijk naar Millingen aan de Rijn om via het veerpontje Millingen-Pannerden (kosten exclusief) of via de Rijnbrug bij Emmerich weer naar het Gelders Eiland terug te keren. De kosten van deelname bedragen 15 euro per persoon. Inschrijving voor deelname kan tot en met 8 mei via www.gelderseiland.nl of telefonisch via (0316) 769024. Ingeschreven kan worden voor de afvaart van 10.00 of 12.15 uur. En vol is vol!

De deelnemers dienen zich voor de afwikkeling van de inschrijving om 09:30 dan wel om 11:45 uur te melden bij het Toeristisch Informatie Centrum, Rijnstraat 18 in Tolkamer. Hierna vertrek naar de Europakade voor inscheping met de fiets. Indien de waterstand in het Vossegat/Altrhein te laag is, is het mogelijk dat deze activiteit afgelast moet worden. Raadpleeg de website.

Meer berichten