De Leerlingen en medewerkers van Eet-Lokaal zijn trots op de geweldige samenwerking. (foto: Pablo van Dick) (Foto: Pablo van Dick)

Geslaagd project IRun2BFit met leerlingen Liemers College bij Eet-Lokaal

ZEVENAAR - Voor het onderdeel ‘Gezonde voeding’ van @IRun2BFit bedachten alle eersteklassers van het Liemers College een gezond menu in het thema ‘Het is een peulenschil’.

Docenten van het Liemers College en medewerkers van Eet-Lokaal Café, Restaurant en Zalen in Zevenaar kozen de vier gezondste en meest gevarieerde gerechten. Nour en Pauline (Landeweer), Lotte en Imke (Landeweer), Hielke en Jonna (Didam) en Loes en Elpida (Didam) mochten deze gerechten maandag 15 april zelf klaarmaken in het restaurant. ’s Avonds serveerden zij hun zelfgemaakte gerechten aan ouders, familie en vrienden in het restaurant.

De jury bestond uit leraren en koks van Eet-Lokaal en de uiteindelijke winnaars Hielke en Jonna maken kans op deelname aan de landelijke finale van het iRun2BFit-menu bij sterrenrestaurant De Librije in Zwolle. Kok en eigenaar Hertzog Olivier van Eet-lokaal is trots op wat de leerlingen gepresteerd hebben. Meedoen is in dit geval belangrijker dan winnen omdat het project draait om bewustwording van gezond voedsel en gerechten met lokale producten. De Liemerse gemeenten besteden veel aandacht aan Korte Ketens in het Liemers Landschap waardoor de weg van producent naar consument zo kort mogelijk moet zijn.

Eet-Lokaal is een typisch voorbeeld van een bedrijf waar producten een korte weg afleggen van land/stal naar de consument in het restaurant. Wil je meer weten over de bijzondere weg van het voedsel? Kom eens binnen in de keuken van Eet-Lokaal aan de Markt 25 in Zevenaar. De leerlingen van het Liemers College vonden het een geweldige ervaring.