Logo gemeentenieuwsonline.nl
Marsdansgroep. (foto: C. Reesink)
Marsdansgroep. (foto: C. Reesink) (Foto: C. Reesink)

Dansvereniging Revolution met twee dansen Nederlands kampioen

ZEVENAAR - Afgelopen zondag 14 april danste dansvereniging Revolution uit Zevenaar de Nederlandse kampioenschappen in Wijchen en werd met zowel haar marsdans als met showsolo Fleur Cornelissen Nederlands kampioen.

Gedurende het gehele dansseizoen neemt Revolution deel aan diverse wedstrijden en werkt zij toe naar het afsluitende toernooi van het seizoen, de Nederlands kampioenschappen. Het NK werd dit jaar georganiseerd in Wijchen bij dansbond-genoot Mountain Dancers. Onder toezicht van vijf juryleden dansen alle dansverenigingen de dansen in de diverse categorieën. Naast dat een dans een minimum score van 270 dient te behalen, telt ook de ranglijst van de reeds eerder gedanste wedstrijden.

Veertien dansers van Revolution dansen samen de mars, een militaristische dansdiscipline waarbij marcheren, beenworpen, formaties en synchroniteit het zwaartepunt vormen. De dans behaalde 275 punten en eindigde als eerste op de ranglijst. Fleur Cornelissen is één van de solisten van Revolution. Fleur danste haar dans Evil Queen, een showdans waarmee zij tijdens de NK 270 punten scoorde en haar titel van Nederlands kampioen veilig stelde.

Voor de mars, moderne dans, showdans 'Robin Hoet', solist Phebe Radschun en solist Fleur Cornelissen werd tevens een kwalificatie behaald voor de Europees kampioenschappen.

Meer berichten