4 Mei-herdenking Zevenaar

ZEVENAAR - Ieder jaar worden op 4 mei de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht. Het is belangrijk om ons hen te blijven gedenken. Wij mogen dankbaar zijn voor de mede door hen verkregen vrijheid. Maar de gedachten gaan ook uit naar alle slachtoffers van oorlogen en conflicten overal elders in de wereld.

Herdenken gaat niet alleen over het verleden, maar het veronderstelt ook betrokkenheid bij vrijheid, grondrechten en veiligheid in het heden. Vrijheid is een kostbaar goed dat steeds opnieuw moet worden verworven. Voor dit jaar heeft het Nationaal Comité 4 en 5 mei gekozen voor het thema: 'In vrijheid kiezen'. Het is van belang er voor te zorgen dat de verkregen vrijheid om te kiezen niet verloren gaat.

In Zevenaar wordt er om 19.00 uur een herdenkingsbijeenkomst gehouden in het Musiater, waarin dit thema centraal zal staan. Het thema wordt verder uitgewerkt met gedichten en liederen. De Liemers Cantorij verleent medewerking aan deze herdenking. Ook de Stichting Veteranen De Liemers en de Scouting Subanhara Liemersgroep werken mee. Na deze bijeenkomst vertrekken de deelnemers in een Stille Tocht naar het Raadhuisplein. Ondertussen brengt muziekvereniging Crescendo op het Raadhuisplein passende muziek ten gehore. Om 19.50 uur zal de loco-burgemeester mevrouw Elfrink een toespraak houden. Na het spelen van 'The Last Post' wordt om 20.00 uur twee minuten stilte in acht genomen, gevolgd door het zingen van het Wilhelmus. Vervolgens kunnen kransen en bloemen worden gelegd op het vrijheidsmonument 'De Vier Tamboers'.