Zwaluwen op de voorjaarsmarkt in Zevenaar

ZEVENAAR - Onlangs op de Zevenaarse voorjaarsmarkt, was het weer een drukte van belang. Uiteraard was korfbalvereniging De Zwaluwen ook weer aanwezig om de mensen nog bekender te maken met de meest dynamische sporttak van Nederland. Bij bijna zomerse temperaturen hebben heel veel kinderen en ouders kennisgemaakt met de sport die respect, samenwerking en gelijkheid gewoon in zijn DNA heeft.

Korfbal is een van oorsprong Nederlandse sport die inmiddels in 75 landen wereldwijd gespeeld wordt. Het gemengde karakter van de sport zorgt ervoor dat écht iedereen mee kan doen op basis van gelijkwaardigheid. Doordat bij Korfbal slechts gecontroleerd contact is toegestaan en er geen ‘hulpstukken’ gebruikt worden zijn uitwassen als schoppen en slaan niet gebruikelijk.

Door de mogelijkheid het doel, de korf, van alle zijden te benaderen is Korfbal de enige écht dynamische teamsport waarbij alle spieren gebruikt worden én gelijk de hand-oog-coördinatie kan verbeteren. Een echt work-out binnen een teamsport dus!

Korfbalvereniging De Zwaluwen, opgericht in 1956, is dé korfbalvereniging voor de hele gemeente Zevenaar. Een moderne accommodatie op het sportpark Hengelder is de thuisbasis van deze, met zo’n 180 actieve leden, zeer stabiele vereniging. Sinds kort beschikt De Zwaluwen ook over een beachveld, waardoor een extra dynamisch onderdeel, het beachkorfbal ook bij De Zwaluwen mogelijk is.

Het is tijd voor Korfbal! Wilt u meer informatie, of een training bezoeken, stuur dan een mail naar ledenwerving@dezwaluwen.nl