Dorpshuis van het Jaar van start!

REGIO - Welk dorpshuis in Gelderland is hét bruisende hart van de wijk of het dorp? En brengt het hele dorp op de been? Wie wint de titel ‘Dorpshuis van het jaar 2019’? De strijd is begonnen!

Voor het derde jaar op rij zijn Omroep Gelderland, Provincie Gelderland en de Leefbaarheidsalliantie Gelderland op zoek naar hét Dorpshuis van het Jaar. Het is een zoektocht naar een plek in een dorp of wijk waar allerlei mensen elkaar ontmoeten, een plek voor en door bewoners. Een Gelders gebouw met de naam dorpshuis, buurthuis, wijkcentrum, open club of MFA. Allemaal kunnen ze de titel in de wacht slepen.

Thema’s
Ook in 2019 besteedt de jury extra aandacht aan drie thema’s. Dit jaar zijn dat: toegankelijkheid, sport & bewegen en uitstraling. Jan Troost, zal als expert de toegankelijkheid beoordelen. Daarnaast zal dit jaar een interieurstylist de finalisten adviseren hoe ze voor een klein bedrag hun dorpshuis mooier kunnen maken.

Uitzendingen
Uit de aanmeldingen selecteert een deskundige jury zes dorpshuizen. Omroep Gelderland gaat in het najaar bij deze genomineerden op bezoek. Zij worden specifiek op de drie thema’s beoordeeld. "Maakt jouw dorpshuis kans om de titel in de wacht te slepen? Meld je dorpshuis dan aan via www.dorpshuisvanhetjaar.nl. Angelique Krüger zal in zeven uitzendingen verslag doen van de wedstrijd en komt langs bij de zes finalisten. Alle finalisten krijgen 750 euro. De winnaar van de verkiezing wint nog eens 2.500 euro! Geef je dorpshuis op en wie weet staat Angelique binnenkort bij je op de stoep! Aanmelden kan tot zaterdag 1 juni."