Logo gemeentenieuwsonline.nl
Zaterdag 20 april verzorgt TC de Liemers de ‘TC de Liemers Reichswald Classic’. Voor zowel ‘gewone’ fietsliefhebbers als de echte wielersporters zijn er speciale routes. (foto: Rinus Kobus)
Zaterdag 20 april verzorgt TC de Liemers de ‘TC de Liemers Reichswald Classic’. Voor zowel ‘gewone’ fietsliefhebbers als de echte wielersporters zijn er speciale routes. (foto: Rinus Kobus) (Foto: Rinus Kobus)

'TC de Liemers Reichswald Classic' is terug van weggeweest

ZEVENAAR - Fietsliefhebbers komen zaterdag 20 april helemaal aan hun trekken bij de ‘TC de Liemers Reichswald Classic’.

De TC de Liemers Reichswald Classic is voor veel fietsliefhebbers hét hoogtepunt in het voorjaar. “We hebben dirt jaar alle vergunningen voor een route door het Duitse Reichswald-gebied. Bij de langste route gaan wielersporters zelfs over de heuvels rondom Groesbeek en het Rijk van Nijmegen", laat Ab Lubbers van TC de Liemers weten. De afstanden zijn 50, 70, 120, 140 en 170 kilometer. Het startpunt is Atletiekbaan Heerenmäten in Zevenaar. De kortste routes tonen vooral de vergezichten van de Gelderse Poort. De tocht van 120 kilometer pakt de heuvels rond Montferland mee. De langste tochten komen door het Reichswald.

Alle routes zijn uitgepijld en beschikbaar op GPS. Er rijden EHBO- en materiaalwagens op de routes en onderweg zijn er goede pauzeplaatsen en verzorgingsposten. Bij de startlocatie is genoeg parkeerruimte en een bewaakte fietsenstalling. Na afloop kan er worden gedoucht of omgekleed. En wie snel op pad wil, kan gebruik maken van ‘Scan & Go’.

Vooraf inschrijven kan via www.tcdeliemers.nlof www.fietssport.nl. Op de dag zelf kan inschrijven bij het startpunt. Wielersporters die de 170 kilometer rijden, kunnen tussen 8.00 en 9.00 uur starten. De start van de 140 kilometer is tot 10.00 uur. Wie de 120 kilometer fietst, kan tussen 9.00 en 11.00 uur vertrekken en de starttijd van de 50 en 70 kilometer is tussen 10.00 en 12.00 uur. Meer info: www.tcdeliemers.nl.

Meer berichten