Logo gemeentenieuwsonline.nl

Vieringen in de week voor pasen in Westervoort

WESTERVOORT - Zondag 21 april is het Pasen. Om daar bij stil te staan en om je daar op voor te bereiden, zijn er in de protestantse Werenfriedkerk, Dorpstraat 61, elke dag (korte) diensten.

Dit jaar hebben de dienst rond pasen vorm gekregen aan de hand van thema’s uit de psalmen. Psalmen zijn korte Joodse liederen uit de Bijbel rond bepaalde thema’s. In elke dienst staat één van de psalmthema’s centraal. Thema’s zijn bijvoorbeeld: ‘Dankbaarheid’, ‘Lijden’ en ‘Feest’.

Op Donderdag tot en met zondag 14 april staan we niet alleen stil bij één van deze thema’s, maar we staan ook stil bij de gebeurtenissen die Jezus en zijn vrienden meemaakten in Jeruzalem. We gedenken hoe hij de laatste keer de maaltijd hield met zijn vrienden (donderdag), we horen hoe hij veroordeeld werd en terechtgesteld (vrijdag), maar we horen ook van het lege graf (zaterdag en zondag).

De thema’s worden steeds uitgewerkt aan de hand van muziek, gesproken teksten en videofragmenten. Zo proberen we op een creatieve manier duidelijk te maken dat een verhaal van meer dan 2000 jaar geleden nog steeds van belang kan zijn voor ons leven.

De diensten beginnen steeds om 19:30 uur behalve op de zaterdag, dan begint de paasnachtviering om 22:00 uur. Op de beide zondagen beginnen de diensten om 10:00 uur.

Meer berichten