Logo gemeentenieuwsonline.nl

NAH-breincafé in Zevenaar breidt uit

ZEVENAAR - Het NAH-breincafe in Zevenaar breidt uit. Vanaf april vindt er twee keer per maand een lotgenoten bijeenkomst plaats voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel. De bijeenkomsten vinden plaats bij Caleidoz en Liemerije, beide in Zevenaar.

,,De groep werd te groot. Omdat de bezoekers niet zoveel prikkels aankunnen moet de groep eigenlijk niet groter zijn dan vijftien personen", vertelt Liesbeth Prikken. Prikken richtte drie jaar geleden samen met Monique Joosten en Nybia Heideveld het Breincafé op en dat werd een succes. Het lotgenotencontact is de belangrijkste reden voor het succes. ,,Je hoeft elkaar niets uit te leggen. En dat is heel fijn omdat heel veel NAH patiënten door de buitenwereld niet begrepen worden", zo weet Prikken uit ervaring.

Het eerste uur van het Breincafé staat altijd in een teken van een thema zoals bijvoorbeeld rouwverwerking of het omgaan met teveel prikkels. Het tweede uur wordt gebruikt voor het uitwisselen van ervaringen. ,,Onderling is er heel veel erkenning, herkenning en begrip. Je leert van elkaar en kunt bijvoorbeeld tips uitwisselen over bepaalde behandelmethodes En dat is heel fijn."

De entree is gratis, koffie/thee een euro. Iedereen is welkom om een keer langs te komen: 1e dinsdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur bij Caleidoz (Steenhuizen 6 in Zevenaar); 2e dinsdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur bij Liemerije (Hunneveldweg 12 in Zevenaar) Voor meer informatie kun je mailen naar breincafezevenaar@gmail.com.

Meer berichten