Logo gemeentenieuwsonline.nl
Theatergroep Hens. (foto: Hens)
Theatergroep Hens. (foto: Hens) (Foto: Hens)

Theaterstuk Pontius Pilatus in Duiven 'Kun je iets geloven als je het niet gezien hebt?'

DUIVEN - In een moderne enscenering brengt theatergroep Hens Pontius Pilatus ten tonele. Pontius Pilatus is de geschiedenis ingegaan als de ordebewaker van Judea en de man die Jezus veroordeeld heeft.

Als blijkt dat het lichaam van Jezus is verdwenen uit het graf, vermoedt Pilatus dat dit onrust zal veroorzaken onder het volk. Hij bijt zich vast in het opsporingswerk en onderwerpt de feiten aan een nauwkeurig onderzoek. Wat is waar? We zien hoe de vraag naar waarheid Pilatus voortdurend kwelt, hoe het hem en zijn vrouw Claudia uit elkaar drijft en hoe hij langzaam de grip verliest op de werkelijkheid.

Pontius Pilatus is geïnspireerd door de roman Het evangelie volgens Pilatus van de Franse auteur Eric-Emanuel Schmitt. Theater HENS maakt voorstellingen waarbij bekende historische bijbelverhalen een geheel nieuw gezicht krijgen en verassend dichtbij worden gebracht. Indringende teksten en een vlotte wisseling in humor, scherpte en ontroering worden onderstreept door verassende muziek.

Woensdag 17 april aanvang 20.00 uur in De Stek, Rijksweg 53, Duiven. Kosten 12,50 euro. Regie en tekstbewerking: Remy van Tilburg. Tekst: Hans van der Meiden. Spel: Hans van der Meiden en Sanne van Ommen. Muziek: Keesjan van der Maas.

Meer berichten