Logo gemeentenieuwsonline.nl

Het Requiem van Gabriël Fauré bij 4-mei viering in het Musiater

ZEVENAAR - Op zaterdag 4 mei na afloop van de plechtigheid bij het monument De Vier Tamboers geeft Vocaal Ensemble Liemers Cantorij een uitvoering van het Requiem van Gabriël Fauré. Voor het concert kan dit keer gebruik worden gemaakt van het Musiater, zodat er voldoende ruimte is voor alle belangstellenden. Een ieder is uitgenodigd voor dit concert, dat om 21.00 uur in het Musiater begint. Toegang vrij.

Een requiem is een mis die in de rooms-katholieke eredienst wordt opgedragen voor de doden. Er zijn van dit requiem-uitvoeringen bekend in grote bezettingen van koor, orkest en/of orgel. Toch schreef Fauré vooral voor kleine bezettingen. Zijn muziek is ingetogen en fijnzinnig. Dat is dan ook de interpretatie die wij voor ogen hebben. Daarbij hebben we, verrassend, gekozen voor een pianobegeleiding. Pianist Hans-Erik Dijkstra ondersteunt de uitvoering met een door hemzelf aangepaste orgelpartij. De ontroerende solo in het Pie Jesu en de melodieuze baritonsolo in het Offertorium en Libera Me worden gezongen door de sopraan Maria João Carmo en de bariton John Woudt. De algehele muzikale leiding is opnieuw in de bekwame handen van dirigente Christel Gelderman.

In de aanloop naar dit concert is er op dinsdag 2 april om 20.00 uur een 'open repetitie'. Deze repetities zijn in basisschool De Tamboerijnschool aan de Paganinistraat 17 in Zevenaar.
Bent u bekend met de muziek van Fauré, dan kunt u ook nog meedoen als projectlid. (Kosten 50,00 euro.) Komt u langs en maakt een repetitie mee. Grote kans dat het niet bij één keer blijft!