Logo gemeentenieuwsonline.nl
Onder het toeziend oog van economiedocent Ben Nijmeijer (links) en directielid  Ben van den Anker van het Candea College in Duiven tekenen Esther van Kraaij (Rabobank Arnhem en Omstreken) en Niek den Tex (Scholenstrijd) de overeenkomst. (foto: Sjoerd Geurts)
Onder het toeziend oog van economiedocent Ben Nijmeijer (links) en directielid Ben van den Anker van het Candea College in Duiven tekenen Esther van Kraaij (Rabobank Arnhem en Omstreken) en Niek den Tex (Scholenstrijd) de overeenkomst. (foto: Sjoerd Geurts) (Foto: Sjoerd Geurts)

Duivense leerlingen gaan 'beleggen' op de beurs

DUIVEN - Een beleggingsspel waarmee je veel over de economie leert, maar ook echte prijzen kunt winnen. Leerlingen en economiedocent Bert Nijmeijer van het Candea College in Duiven zijn klaar voor Scholenstrijd. Met dank aan Rabobank Arnhem en Omstreken.

Scholenstrijd wordt ook wel de leerzaamste competitie van Nederland genoemd. Het is een beleggingscompetitie tussen scholen voor het voortgezet onderwijs. Tijdens economielessen mogen leerlingen een fictief bedrag investeren op de beurs. De winnaars mogen echt naar de Beurs van Berlage in Amsterdam om die te openen.

Scholenstrijd bestaat uit drie onderdelen: een online beleggingsgame, gastlessen en masterclasses voor de klas die de beste prestatie levert. “Scholenstrijd is al jarenlang een groot succes”, vertelt Esther van Kraaij van Rabobank Arnhem en Omstreken. “Vorig jaar deden er duizenden scholieren mee. Wij willen deze leuke en leerzame competitie nu ook naar onze regio halen. Daarom hebben we een overeenkomst gesloten met Scholenstrijd. Als Rabobank Arnhem en Omstreken nemen wij vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid de kosten voor onze rekeningen zodat scholen gratis mee kunnen doen en op deze leuke wijze veel leren over economie en beleggen.”

Havo 4-leerlingen van het Candea College krijgen in deze regio de primeur. Esther van Kraaij: “Maar andere scholen mogen zich ook melden. Wij als Rabobank faciliteren de Scholenstrijd en geven daarnaast gastlessen.”

Het formele startsein van Scholenstrijd op het Candea College is bekrachtigd met het tekenen van een overeenkomst.

Meer berichten