Schietvereniging Irene in Groessen viert 60-jarig jubileum

GROESSEN - Op zondag 7 april viert de Groessense Schietvereniging 'Irene' dat ze zestig jaar geleden is opgericht. De receptie is van 14:00-16:00 uur in het dorpshuis voor genodigden, gevolgd door een feestje voor de leden.

Van september tot april wordt door de ruim zestig leden wekelijks in competitie geschoten op kaarten met persluchtgeweren en -pistool. Voor de kruisboogschutters is een aparte competitie. En voor de fun zijn er zogeheten hertenkaarten en gelukskaarten waarmee men prijzen kan winnen.

De club bestaat uit dames en heren van alle leeftijden. Een goede sfeer heeft de vereniging hoog in haar vaandel staan. De oprichting was op 23 januari 1959 in zaal Bloemberg waar een schietbaan werd geopend in het bijzijn van de burgemeester en de voorzitters van schutterij EMM en schietvereniging Duiven. Schutterij EMM verstrekte een renteloos voorschot van 200 gulden voor de aanschaf van een ‘baanbuks’.

In 1963 kwam het gevaarlijke idee op tafel om te gaan ‘blindschieten’. Dat plan werd meteen afgeschoten, maar resulteerde wel in het ontstaan van schieten op een gelukskaart, wat nog steeds bestaat. Tot 1976 wordt geschoten in zaal Bloemberg, daarna worden twee vaste schietbanen ingericht in het ‘hanehok’ (voormalige kippenschuur van de familie Bloemberg), in die tijd bekend als disco De Waay. Vanaf oktober 1984 is het Dorpshuis de vaste locatie, begonnen met drie vaste banen gegroeid tot zes banen nu.

Voorzitters waren achtereenvolgens Richard Jansen, Theet Driessen, Jan Thomassen, Louis Verweijen, Theo Bisseling en Koos Koning. Huidig voorzitter is Piet Derksen.