Logo gemeentenieuwsonline.nl

Leegte, stilte en ruimte

ANGERLO - Leegte, stilte en ruimte. Woorden die meerdere betekenissen hebben. Betekenissen waarvan sommige in deze drukke maatschappij haast ongewenst lijken.

Hebben we wel eens die leegte, die stilte, die ruimte in ons leven? Op het werk mag geen tijd verloren gaan. Op weg naar huis dan moet je opletten, anders heb je een ongeluk of zit je in de verkeerde trein. Maar zijn we wel eens leeg? Zijn we wel eens stil? Ervaren we ruimte? Gewoon niets? Niets anders dan jij en je gedachten? Tijd om rust te vinden in en met jezelf?

Toch zijn er wel plekken waar je ruimte kan ervaren. Buiten in de natuur lukt het wel eens. Maar ook midden in de stad of het dorp kan het. In een kerk bijvoorbeeld. Of je nu gelooft of niet. Een ruimte te midden van het dagelijks leven en toch zijn eigen rust. Een half uur of misschien wat korter of langer gewoon stil zitten in een stille kerk. De drukte uit je laten vloeien. Die leegte, de ruimte in jezelf toelaten. En dan ervaren wat er in die ruimte komt. Dat kan elke derde woensdag van de maand in de Gallus kerk aan de Dorpstraat 31 in Angerlo. Tijdens schoolvakanties alleen in overleg.

U bent elke derde woensdag van de maand welkom vanaf 19:15 uur in de pastorie naast de kerk, Dorpsstraat 33. Om 19:25 uur gaan we naar de Galluskerk naast de pastorie voor de stilte. De basis is een half uur, maar eerder vertrekken of langer blijven kan altijd. Na de stilte is er, als u het prettig vindt, de mogelijkheid om koffie of thee te drinken in de pastorie. Houdt u er rekening mee dat de kerk in de winter niet verwarmd zal zijn. Voor informatie: stilte@komdersuut.nl / www.komdersuut.nl.

Meer berichten