Gasten en sprekers symposium. (foto: Kiektan Videoprofs)
Gasten en sprekers symposium. (foto: Kiektan Videoprofs) (Foto: Kiektan Videoprofs)

Jubileum tienjarig Home-Start de Liemers

DUIVEN - In 2009 startte het project Home-Start in de oude bibliotheek aan de Rijksweg in Duiven.

Home-Start: laagdrempelige opvoedingsondersteuning, door getrainde en betrokken vrijwilligers, in gezinnen met jonge kinderen. 14 maart jongstleden werd in de Ogtent, samen met het team vrijwilligers, verwijzers en genodigden het tienjarig bestaan gevierd! De middag startte, na een hartelijke ontvangst, met een symposium 'bij Bert', waar de volgende sprekers hun visie en ervaring met Home-Start deelden met de aanwezigen:

Edwin Herzberg: projectleider thema’s Opvoeden en Opgroeien bij de Vereniging Humanitas

Sandra Hollander: projectleider Steunpunt Home-Start Nederland

Lucas Meijs: hoogleraar Strategische Filantropie en Vrijwilligerswerk aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam

Ineke Knuiman: wethouder in de gemeente Duiven (namens de 3 Liemerse gemeenten)

Lucy Verheijen en Rosa van der Meer: vrijwilligers Home-Start de Liemers

Na een dankwoord was het tijd voor een informeel samenzijn 'bij de Brouwer', waar onder andere twee jubilerende vrijwilligers in het zonnetje gezet (de derde jubilaris was helaas wegens ziekte afwezig), gasten konden kijken naar een presentatie 'Home-Start de Liemers door de jaren heen' én elkaar opzochten om na- en bij te praten.

Leerlingen van de Praktijkschool in Didam maakten heerlijke hapjes, en serveerden die ook ,als ware professionals, zelf uit. Rond 18.00 uur werd het jubileumfeest voor gasten afgesloten en werden de vrijwilligers en de twee projectcoördinatoren aan tafel verwacht bij 'de Buren'.