Logo gemeentenieuwsonline.nl

Collecte gehandicaptensport

REGIO - Van 31 maart tot en met 6 april vindt de collecteweek van Fonds Gehandicaptensport plaats. Voor deze collecte is men op zoek naar collectanten in Duiven, Loo en Groessen.

Fonds Gehandicaptensport zet zich in voor alle sporters met een zintuiglijke-, verstandelijke- en/of lichamelijke handicap. In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning nodig hebben. Doel van de collecte is om zoveel mogelijk geld op te halen om zo sport voor iedereen met een handicap mogelijk te maken. Veelal zijn kostbare aanpassingen aan sport- en spelmateriaal of de sportaccommodatie noodzakelijk, denk aan tilliften, sportrolstoelen, of aangepast sanitair. Ook is er vaak extra begeleiding en/of speciaal vervoer nodig.

"Daarom vragen wij jouw hulp tijdens de collecteweek in Duiven, Loo en Groessen. Je kunt zelf aangeven hoeveel uur je wilt lopen. Samen lopen met iemand maakt het altijd leuker en zorgt tevens voor de dagelijkse beweging! Sport jij ook bij een vereniging? Kijk dan ook eens op onze website, want we hebben een leuke voordeelregeling voor sportverenigingen.

Je kunt je opgeven bij de collecteorganisator voor Duiven, Loo en Groessen de heer Theo van Dijk, 0316 263909 of 06 46390018, email vandijk.inspecties@gmail.com of via het landelijk bureau van Fonds Gehandicaptensport in Amstelveen 030 7604451, www.fondsgehandicaptensport.nl/collecteweek."

Meer berichten