Open kerk

ZEVENAAR - Op vrijdagmiddag 12 april zal de Ontmoetingskerk van 14.00 tot 16.30 uur aan de Marktstraat in Zevenaar weer open zijn voor mensen die deze historische kerk uit 1660 van binnen willen bekijken.

Dit kerkgebouw is in gebruik bij de Protestantse Gemeente in Zevenaar, maar veel mensen uit Zevenaar en omgeving hebben deze kerk niet van binnen bezichtigd. Het interieur is zeker een bezoek waard. Met name de preekstoel uit 1660, de herenbanken uit diezelfde periode en de orgelkas uit 1697 zijn gezien het houtsnijwerk en de familiewapens zijn zeer de moeite waard.

Voorin de kerk zijn twee gebrandschilderde ramen te bewonderen. Deze zijn in 1946 aangebracht uit dankbaarheid voor het behoud van de kerk tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er is ook de mogelijkheid om een kaarsje aan te steken of een praatje te maken met de gastheer of gastvrouw. Iedereen is die middag welkom.