Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Kruisweg op Elterberg & wandeling vanuit Lobith

LOBITH - Op goede vrijdag 19 april zal traditiegetrouw om 15.00 uur de Kruisweg gebeden worden op de Elterberg (D). Voorganger is pater Gerard Remmers. De kruisweg in het bos is bijzonder sober uitgevoerd, maar het gezamenlijk bidden in de openlucht om het lijden en sterven van Jezus te gedenken kan des te indringender zijn.


Voor de liefhebbers is er ook een meditatieve wandeling van zo'n 8 a 9 kilometer vanuit de pastorie van Lobith. Na een korte plechtigheid om 12.30 uur in de kerk, zendt pater Remmers de wandelaars op weg naar de Elterberg, waar ze om 15.00 uur aankomen om de Kruisweg mee te bidden. Rond 16.00 uur gaat de groep langs een andere weg weer richting Lobith. Ook een route van iets minder dan 10 kilometer. Om ongeveer 18.00 uur is er een sobere broodmaaltijd in de pastorie. De dag wordt afgesloten met een korte bijeenkomst in de kerk rond fragmenten uit het lijdensverhaal.

"We vragen een vrijwillige bijdrage voor deelname aan de wandeling en de maaltijd als tegemoetkoming in de kosten van de dag. De meeropbrengst komt ten goede aan de Vastenactie. Wilt u ook meewandelen? Meldt u zich dan vóór 17 april aan bij het Centraal Secretariaat van de parochie: 0316 523468 of secretariaat@rkliemers.nl. Dit in verband met de broodmaaltijd."

Meer berichten