Het tekenen van de akte. Van links naar rechts Rob van Hummel, Adri van Zundert, notaris Swetselaar en Ans Venhorst. (foto: E. Janssen) (Foto: E. Janssen)

Stichting Low Budget Bikes opgericht bij notaris J. van Swetselaar

DUIVEN - Afgelopen maandag 11 maart is bij notaris J. Swetselaar de oprichtingsakte van de stichting Low Budget Bikes gepasseerd. Stichting Low Budget Bikes beoogt het inzamelen en beschikbaar stellen van fietsen, en andere middelen die de mobiliteit bevorderen, aan mensen met een laag inkomen uit het oogpunt van sociale rechtvaardigheid, solidariteit, integratie en milieu: dit alles in de breedste zin van het woord.

De meeste fietsen worden verstrekt via de gemeentelijke WMO-loketten, Vluchtelingenwerk en de diaconie. Bij de oude fietsen die binnenkomen wordt gekeken of er daadwerkelijk een goede fiets van te maken valt. Wanneer dit niet het geval is, wordt het wrak ontdaan van alle goede onderdelen: de koplamp, bel, standaard, trapas, wielen en wat eigenlijk niet. Het slopen van fietsen wordt nu ook als dagbesteding gedaan vanuit het Deltahuis, wekelijks vier fietsen. De werkplaats krijgt alles netjes gesorteerd terug. De binnen- en buitenbanden gaan zelfs naar een kunstenaar. Tot en met 2018 zijn er bijna 400 fietsen verstrekt. Sinds kort haalt de stichting Leergeld de benodigde fietsen ook bij de stichting LBB.

Stichting LBB beoogt een goed doel en is nog steeds deels afhankelijk van giften. Daarom is het bestuur dan ook erg blij dat de Liemers Uitdaging, samen met notaris J. van Swetselaar van notariaat Duiven Westervoort in Duiven, het oprichten van deze stichting mogelijk heeft gemaakt. "Bent u handig, heeft u (een beetje) verstand van fietsen, nog wat tijd over of bent u op zoek naar een zinvolle tijdsbesteding? U bent welkom. Adri van Zundert en zijn team staan u graag te woord.